ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του TRITOnous radio στηρίζεται στον άξονα μουσική-μουσική-μουσική.

Χωρίσαμε την μουσική σε κατηγορίες ανά εποχή (αρχαία, μεσαίωνας, αναγέννηση, μπαρόκ, κλασσικισμός, ρομαντισμός, 20ός αιώνας, κλπ). Κάπως έτσι διαμορφώσαμε ζώνες μετάδοσης ανά εποχή. 

Δύο ωριαίες ζώνες με μουσική από την εποχή του Μπαρόκ, δύο ωριαίες ζώνες με μουσική απο την περίοδο του Κλασσικισμού και δύο ωριαίες ζώνες με μουσική από την περίοδο του Ρομαντισμού ακούγονται το πρωί και το βράδυ. Συνήθως κάθε ωριαία ζώνη ξεκινάει με ένα μέρος συμφωνίας, από κάποιο συνθέτη της αντίστοιχης περιόδου.

Ξεχωριστή ενότητα, σε τρείς ωριαίες ζώνες (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) αποτελούν τα κομμάτια με φωνητικά (άριες, όπερες, ορατόρια, μαδριγάλια, καντάτες, κ.α.).

Ολοκληρωμένα έργα, όπως συμφωνίεςκοντσέρτα και μπαλέτα, μεταδίδονται ξεχωριστά, με ηχητικες επεξηγήσεις και ιστορικά στοιχεία για το καθένα ξεχωριστά.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια της εβδομάδας μεταδίδουμε ορισμένες προηχογραφημένες εκπομπές (π.χ. “Μουσική Προσφορά“).

Η “Μουσική προσφορά” του Δημήτρη Δημακόπουλου είναι 44 εκπομπές που ηχογραφήθηκαν στις αρχές του 21ου αιώνα.

Επίσης, υπάρχουν και ένθετα στο πρόγραμμα, όπως π.χ. “Οι Μουσικοί για την Μουσική“, όπου μουσικοί επιλέγουν κομμάτια σε εκτελέσεις που τους αρέσουν για προσωπικούς λόγους και επωνύμως μας εξηγούν την επιλογή τους.

Τα κομμάτια που προστίθενται είναι απο εξαιρετικούς ερμηνευτές ή ορχήστρες, σε μοναδικές εκτελέσεις, αφορμή για να αποκτήσει κάποιος το cd με την αντίστοιχη εκτέλεση.